Gedeelde 1e prijs vwo 2020

Robotics and agriculture

Leerling:

Martin Jansen, Christiaan Oosterom

School:

Wartburg College, Guido de Brès

Docent:

Dhr. H.I. Vermeulen

Martin en Christiaan hebben een 3D geprinte robot ontworpen die met een Arduino het concept van pixel farming kan uitvoeren. Deze robot zorgt ervoor dat planten heel divers worden geplant waardoor de grond veel beter vruchtbaar blijft.

Juryoordeel

Het PWS is een mooie combinatie van mechanica, hardware en software. Martin en Christiaan hebben elkaar daarin weten te vinden en hebben elkaar goed aangevuld.

We vinden het mooi om te zien dat er in scrum-achtige sprints is gewerkt om het principe van pixel farming, een nieuw concept, uit te werken. Ze hebben de robot onder ander vervaardigd met een 3D-printer en de aansturing vindt plaats met behulp van een Arduino die vier servo-motoren aanstuurt. In het filmpje wordt de werking goed gedemonstreerd.

De inhoud van het verslag is theoretisch goed opgezet en technisch prima uitgewerkt. Extra moeilijkheidsfactor is dat jullie het verslag volledig in het Engels hebben geschreven. Je geeft daarmee een extra dimensie aan het geheel.

De jury vindt dat ze een knappe prestatie hebben neergezet die terecht de eerste plaats van de 3i-Award 2020 heeft opgeleverd.

Bekijk hieronder het bijbehorende filmpje: