3e prijs vwo 2020

Meesterproef informatica

Leerling:

Kay Verbruggen, Jim Fickers, Amir Ibrahim

School:

Bernardinuscollege

Docent:

Mevr. A.A.K. Raes

Kay, Jim en Amir hebben een platform game ontwikkeld die vergelijkbaar is met Mario. Het interessante hieraan is dat ze dit hebben gedaan zonder gebruik te maken van bestaande game engines. Ze hebben alles zelf geprogrammeerd met de Windows, XInput en XAudio API’s. De game bestaat uit 10 levels, de progressie van een speler wordt opgeslagen.

Juryoordeel

Het is weer eens leuk om te zien dat een game van scratch af aan wordt opgebouwd, zonder gebruik te maken van een game engine of een vooraf bedacht framework. Daar komt veel bij kijken zoals structuur bedenken, game design, coderen, levels inbouwen enzovoort. Tot op pixel-niveau moet er nagedacht en uitgewerkt worden. Daar zijn Kay, Jim en Amir prima in geslaagd.

Het verslag is goed opgebouwd en netjes verzorgd. Verschillende onderdelen worden uitgebreid besproken en er staan grote stukken code in, samen met uitgebreide beschrijvingen en achtergronden. Dat zorgt ervoor dat de lezer het goed kan volgen. De video laat een eenvoudige, goed werkende game zien.

Netjes gedaan. Een verdiende nominatie en een keurige 3e prijs van de 3i-Award 2020!

Bekijk hieronder het bijbehorende filmpje: