3e prijs havo 2020

Cijferlijst

Leerling:

Sasha Hajdú

School:

Bernardinuscollege

Docent:

Dhr. I.A.H. Postmes

Sasha heeft een speciale cijferlijst in Excel gemaakt waarin je meer kan zien dan in de programma’s die scholen vaak voor cijferlijsten gebruiken. Deze cijferlijst laat het gemiddelde van alle cijfers zien, het totaal aantal verliespunten en het berekent of je op overgaan staat.

Juryoordeel

De uitwerking in Excel ziet er indrukwekkend uit met uitgebreide formules en verwijzingen. De instelmogelijkheden maken het universeel toepasbaar. Het cijferverloop wordt mooi in beeld gebracht met grafieken. Voor zover we het hebben kunnen controleren, werkt het goed. Er is een mooie, professionele video van bijna twee minuten gemaakt. We hadden ook graag een verslag met een toelichting gezien, dat had het geheel completer gemaakt. Daarin had bijvoorbeeld uitleg van de formules, verwijzingen, berekeningen, instelmogelijkheden enzovoort besproken kunnen worden. Een soort gebruikershandleiding.

De jury vindt het knap dat er, ondanks alle professionele programma’s, zo’n nuttige uitwerking gemaakt is. Het zal menige leerling blij gemaakt hebben!

Een verdiende nominatie en een keurige 3e prijs van de 3i-Award 2020!

Bekijk hieronder het bijbehorende filmpje: